Evinizde var olan çiçeklerinizin aslında sizinle güçlü bir bağ kurduklarını ve sizi enerjisel olarak koruduklarını biliyor musunuz? Bu yazımda size evde çiçek bakımının farklı bir faydasından bahsetmek istiyorum.
Evimde çiçek ve hayvan olmadığı zamanlarda mutsuz, kıtlık enerjisinde, frekansı düşük, negatif ataklara açık ve depresif bir hayat yaşadığımı ve evime aldığım çiçeklerden, dost edindiğim hayvanlardan sonra ise daha güçlü, enerjik, refah enerjisinde, mutlu, huzurlu ve üretken bir hale dönüştüğümü fark ettim. E haliyle bu da beni ciddi bir bitki severe dönüştürdü.
Peki bu durum sadece çiçeklerin yeşil renginden mi? yoksa yaydıkları frekanstan mı kaynaklanıyordu? Çiçeklerimiz biz farkında olsak da olmasak da bizimle sürekli bir enerji alışverişindeler. Bu alışverişte ise çiçeklerimiz bizim frekansımızdan doğrudan etkileniyorlar. Üzgünsek, yapraklarını bırakıyor, sevinçliysek daha diri duruyorlar. Onları sevdiğimizi biliyor, dokunduğumuzda ise bizi tanıyorlar. Enerjimiz düştüğünde bize enerji vermek için kendi öz enerjilerinden armağan ediyorlar.
Ve en önemlisi çiçeklerimiz bizi negatif ataklardan koruyorlar. Özellikle bazı türler şayet ortamdaki negatif enerjiyi kovamazlarsa, negatif enerjiyi doğrudan kendilerine çekerek büyük bir fedakârlık yapıyorlar. Bu fedakârlıkları sizi kurtarırken, maalesef kendilerine büyük zararlar verebiliyor. Bu yüzden çiçeklerinizle çok yakından ilgilenmeli ve enerjilerini sezimleyebilmelisiniz. Evinizin enerjisine çok dikkat etmeli. Düzenli olarak enerji temizliği yapmalısınız. Çiçeklerle dolu bir odanız veya çiçekliğiniz varsa özellikle “mür, beyaz adaçayı, ejderha kanı, tarçın, karanfil, kekik, adaçayı” tütsülerini kullanabilirsiniz. Bu tütsüler ortamdaki negatif etkiyi temizlemekte oldukça etkilidir. Tütsü yaktığınızda pencerenin açık olması önemlidir. Ayrıca sirkeli ve tuzlu suyla temizlik yapabilirsiniz.
Reikiye inisiye olanlar reiki yüklenmiş suyla çiçeklerine fısfıs yapabilirler. İnisiyasyonu olmayanlar için dolunay suyu kullanabilirler. Bir hatırlatayım ve tarifi tekrar yazıyorum:
1 adet büyük cam kavanoz
1 adet kristal kuvars (beyaz)
1-2 damla Saf leylak ya da lavanta yağı (bu tercihe göre kullanılabilir zorunlu değildir ve aktarlarda satılan esans olmamalıdır. Saf yağ olmalıdır.)
Öncelikle kuvarsımızı temizliyoruz. Ben 1 gece toprakta bırakıp yıkayarak kullanıyorum. Reiki bilenler 5 dk reiki ile temizleyebilir ekstra enerji yükleyebilirler. Reiki bilmeyenler ise yedi kez; “Ben (…adınız ve soyadınız ..) şimdi seni aktifleştiriyorum ve iyiliğe, pozitif enerjiye, ışığa, şifaya hizmet etmen için programlıyorum.” demesi yeterlidir. Ben programlama kısmını çok seviyorum ve asla atlamadığım bir ritüeldir. Bu ritüeli kendi kullanacağınız taşlarınıza da yapabilirsiniz. Etkisini güçlendiriyor.
Kavanozumuza içme suyumuzu ve kuvarsımızı koyuyor ve ağzını kapatıyoruz. Kavanoz kapağınızda bir ürün reklamı kapağı olmasın. Beyaz standart kapak kullanın. Arzu edenler kapağın üzerine ALGİZ RUNE çizebilirler. Koruma runüdür ve oldukça etkilidir. Kavanozumuzu 1 gece dolunayda bırakıyoruz. Gün doğumunda kavanozumuzu alıp, güneş görmeyecek bir yere kaldırıyoruz. Her dolunayda yüklemek için tekrar suyunuzu dolunay ışığına koyabilirsiniz. Bu süreçte su bitene kadar kuvarsı almıyoruz. 2 haftada bir kuvarsı temizlemek için yine yukarıdaki adımları tekrarlayabilirsiniz. Çiçekleri fısfıslamak için suyu şişenize aktarabilirsiniz. Şişenizin cam ya da plastik olması fark etmez. Ancak kullanacağınız kadar koyun ve artan fısfıs suyunu yine güneş görmeyecek şekilde saklayın.
Gelelim koruma konusunda şövalyelerle yarışabilecek iç ve dış mekân kullanabileceğiniz ve kendilerini feda etmekten çekinmeyen bitkilere:
Areka Palmiyesi (Areca)
Paşa kılıcı (Dracaena trifasciata)
Parlak orman sarmaşığı (Hedera hibernica)
Bambu (Bambusoideae)
Difenbahya (Dieffenbachia)
Biberiye (Rosmarinus officinalis)
Yelken Çiçeği (Spathiphyllum)
Benjamin (Ficus benjamina)
Dua Çiçeği (Calathea Triostar)
Okaliptüs (Eucalyptus globulus Labill)
Para ağacı (Crassula Ovata)
Salon Sarmaşığı (Epipremnum aureum)
Kadife Çiçeği (Tagetes Patula)
Ökse Otu (Viscum album)
Sarı Kantaron (Hypericum Perforatum)
Reyhan (Ocimum basilicum)
Mürver (Sambucus nigra L)
Adaçayı (Salvia officinalis)
Kekik (Thymus)
Bazı dış mekân bitkileri evin konumuna göre iç mekânda da yetişebiliyor bu yüzden bitki yetiştirmelerinizi denemenizi öneririm.
Sevgilerimle
Ulka Melek